Blog o technice


 Které mobilní telefony se dočkají aktualizace na Android 8.0 Oreo?

Společnost Google odhalila novou verzi operačního systému Android 8.0 Oreo, který je určen pro mobilní zařízení. Vylepšený systém zaujme především vyšší rychlostí, vylepšenou výdrží baterie, ale i výrazně vyšším zabezpečením. Otázkou však především zůstává, které mobilní telefony se dočkají aktualizace nového operačního systému Google Android 8.0 Oreo...

Aktualizaci nového operačního systému Android 8.0 Oreo získají v první chvíli mobilní telefony Googlu. Z nabídky těchto smartphonů se aktualizace bude týkat nejnovějších modelů Google Pixel a Pixel XL. S novou verzí mohou počítat i majitelé starších mobilních telefonů Google Nexus 5X a Nexus 6P. Kromě chytrých mobilů si nová verze operačního systému Android 8.0 Oreo najde cestu zároveň do tabletu Google Pixel C. Aktualizaci obdrží telefony společnosti HMD Global, která nově vlastní značku Nokia (modely Nokia 3, 5, 6 a 8). Příslib aktualizace oznámila i značka OnePlus u modelů OnePlus 3 a 5.

Které mobilní telefony se dočkají aktualizace na Android 8.0 Oreo?

Smartphony Android na Heureka.cz | Telefony Android na Alza.cz

Ze strany ostatních výrobců mobilních telefonů založených na Androidu se teprve očekává, u kterých stávajících smartphonů potvrdí aktualizaci na Android 8.0 Oreo. Nové mobily, které se na trhu objeví ke konci roku 2017 budou pravděpodobně nejnovější verzí operačního systému už vybaveny.

Nová verze operačního systému Android 8.0 Oreo slibuje rychlejší odezvu včetně 2x rychlejšího spuštění systému i aplikací, energetickou úspornost a především i vyšší bezpečnost. Mezi zajímavé novinky patří vylepšení v režimu multidispleje v plovoucím okně (obraz v obraze), dále i nový systém notifikací zabudovaný přímo do aplikací a zároveň můžete počítat s chytrým výběrem, kdy systém rozpozná, co chcete kopírovat do schránky (slova, věty, fráze...). Vylepšení přinese i obrazovka rychlého nastavení. Spodní navigační lištu si můžete plně přizpůsobit podle vlastních představ. U nového systému bude zároveň docházet ke zjednodušení a zrychlení všech budoucích aktualizací.

Jednoduše mezi sebou vzájemně porovnejte aktuální paušální tarify českých mobilních operátorů, vyberte nejvýhodnější mobilní tarif pro volání, posílání SMS zpráv nebo data a využijte možnosti mobilního telefonu na maximum.

Operační systém Android vyvíjí společnost Google a je primárně určený pro mobilní zařízení (smartphony, tablety...). Samotné jádro operačního systému vychází z Linuxu. V roce 2008 byl uveden první mobil s OS Android. Aktuálně má systém Android největší zastoupení mezi všemi operačními systémy.

Vzájemně porovnejte základní vlastnosti, ale i důležité parametry mobilních telefonů vybavených Androidem s některým ze smartphonů s jiným OS. Na webu MegaDuel snadno srovnáte smartphony s Androidem. Mimo srovnání mobilů najdete na stránkách i užitečné odkazy na recenze a testy.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání mobilních telefonů

Témata / Mobily / Android


Novější článek / Starší článek

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu