Blog o technice


 Miniaturní Raspberry Pi je třetí nejprodávanější PC v historii

Miniaturní Raspberry Pi, které je běžně dostupné v několika verzích se stalo aktuálně třetím nejprodávanějším počítačem v historii. Od jeho vzniku v roce 2012 se totiž celkově prodalo přes 12.5 milionu kusů. V současné době najdete na trhu nejnovější model s označením Raspberry Pi 3.

Nová verze (RPi 3) je zároveň ze všech vydaných modelů Raspberry Pi tou nejprodávanější. Prodeje mikropočítačů Raspberry Pi (všechny modely) už právě překonaly legendární 8bitový domácí počítač Commodore 64, který byl do této doby na třetí příčce. Druhé místo v prodeji stolních počítačů zaujímá Apple iMac a prvenství si dlouhodobě udržuje klasické PC.

Miniaturní Raspberry Pi je třetí nejprodávanější PC v historii

Porovnat ceny na Heureka.cz | Koupit na Alza.cz

Malý jednočipový počítač Raspberry Pi měl původně sloužit pouze k výuce na školách k ovládání různých zařízení. Vzhledem k dostupné ceně, zajímavému výkonu a velmi malým rozměrům si jej velmi rychle oblíbila řada uživatelů a geeků. Malý Raspberry Pi může např. sloužit jako jednoduchý linuxový počítač, server, herní konzole, multimediální centrum nebo ho využijete k automatizaci domácnosti.

Procesor 64bitový Broadcom Quad-Core BCM2837 1.2 GHz, architektura ARM Cortex-A53, GPU Dual Core VideoCore IV 300 MHz, Paměť 1 GB RAM LPDDR2, Konektivita WiFi, Bluetooth 4.1, Rozhraní 4x USB, LAN, HDMI, 3.5 mm jack, Úložiště microSD, Napájení microUSB, 2.5A, Rozměry 86 × 56 × 17 mm, Hmotnost 469 gramů, OS volitelně (Raspbian, LibreELEC, RetroPie...)

V současnosti nabízí mini počítač Raspberry Pi 3 dvacítka českých obchodů za částku kolem 1 090 Kč. Aktuální cenu najdete v nákupním rádci Heureka, kde můžete ověřené e-shopy a jejich ceny mezi sebou porovnat. Navíc v oblíbeném e-shopu Alza najdete pro Raspberry Pi i další užitečné příslušenství.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání spotřební elektroniky

Témata / Počítače


Novější článek / Starší článek

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu