Blog o technice


 Nintendo ukončilo výrobu oblíbené retro konzole Mini NES

Navzdory oblíbenosti mezi mnoha hráči se společnost Nintendo rozhodla ukončit výrobu retro herní konzole Nintendo Classic Mini NES. Nintendo bez udání důvodu pouze lakonicky oznámilo, že na pulty obchodů zamíří poslední várka nově vyrobených konzolí. Toto videoherní zařízení bylo přitom na trhu pouze od listopadu 2016 a těšilo se vysokému zájmu uživatelů.

Nintendo Classic Mini NES je oblíbená retro herní konzole, která starším hráčů oživuje vzpomínky na herní systém NES (Nintendo Entertainment System). Systém NES byl nejúspěšnější 8-bitovou herní konzolí ze druhé poloviny 80. let na americkém a evropském trhu. Za dobu její životnosti vzniklo velké množství vynikajících her, které se nabízeli na samostatných cartridgích.

Nintendo ukončilo výrobu oblíbené retro konzole Mini NES

Porovnat ceny na Heureka.cz | Koupit na Alza.cz

Po stránce designu je konzole Nintendo Classic Mini NES zmenšenou kopií původního herního systému. Nově se pak připojuje k obrazovce moderního televizoru za pomoci HDMI rozhraní. Ve výbavě má herní ovladač NES, který nejen po vzhledové, ale i funkční stránce nese zřetelný odkaz původního gamepadu. V herní konzoli je pevně zabudovaná nabídka 30 oblíbených a zajímavých her, u kterých můžete i nově ukládat herní pozice.

Castlevania II: Simon’s Quest, Donkey Kong, Double Dragon II: The Revenge, Excitebike, Final Fantasy, Galaga, Ghosts‘N Goblins, Gradius, Ice Climber, Kid Icarus, Mario Bros, Mega Man 2, Metroid, Ninja Gaiden, Pac-Man, StarTropics, Super C (Contra II), Super Mario Bros, The Legend of Zelda...

V současné době nabízí stále herní konzoli asi desítka českých obchodů za částku kolem 2 990 Kč. Aktuální cenu najdete v nákupním rádci Heureka, kde můžete ověřené e-shopy a jejich ceny mezi sebou vzájemně porovnat.

Porovnejte také základní vlastnosti a důležité parametry herního systému Nintendo Classic Mini NES s dalšími retro herními konzolemi na našem trhu. Na stránkách MegaDuel mezi sebou jednoduše srovnáte herní konzole, handheldy i nově vznikající systémy pro virtuální nebo rozšířenou realitu.

Hledáte další podrobnosti k herním zařízením? Prozkoumejte všechny aktuální informace k oblíbeným herním konzolím Nintendo, kde pak najdete užitečné recenze a další důležité informace před nákupem nejlepší herní konzole.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání herních konzolí

Témata / Konzole / Nintendo / Retro


Novější článek / Starší článek

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu