Blog o technice


 Po 30 letech Nintendo obnovuje výrobu herní konzole NES

Japonská společnost Nintendo oživuje po zhruba 30 letech výrobu legendární herní konzole NES. Jedná se o upravenou retro konzoli, která současné hráče a skalní fanoušky vrátí do časů herní historie. Nově připravovaný model pod označením Nintendo Classic Mini NES se oproti originálu bude lišit menšími rozměry a vestavěnou nabídkou 30 zajímavých her, které již nebude možné běžnou cestou rozšířit o další herní tituly.

Mezi 30 pevně zabudovaných her které Nintendo Classic Mini NES obsahuje najdete osvědčené tituly z 80. a 90. let jako např. Castlevania, Donkey Kong, Double Dragon, Final Fantasy, Galaga, Ghosts‘n Goblins, Gradius, Mega Man, Metroid, Ninja Gaiden, Super Mario Bros, The Legend of Zelda a mnohé další.

Po 30 letech Nintendo obnovuje výrobu herní konzole NES

Porovnat ceny na Heureka.cz | Koupit na Alza.cz

Retro herní konzolie Nintendo Classic Mini NES nově připojíte k televizoru moderním HDMI rozhraním, kde se společně přenáší obraz i zvuk. K zařízení se dodává i herní ovladač (kompatibilní s rozhraním pro Wii), který po všech stránkách připomíná původní gamepad. Specialitou inovovaného modelu je systému checkpointů, který vám nově umožní uložit rozehranou hru.

Původní herní konzole NES (Nintendo Entertainment System) patřila mezi nejúspěšnější 8-bitové videoherní systémy ve druhé polovině 80. let nejen na americkém, ale i evropském trhu. Za 20 let aktivní existence této konzole vznikla řada vynikajících her, které byli běžně dostupné na cartridgích.

V současnosti nabízí retro herní konzoli v předprodeji 20 českých obchodů za částku kolem 1 990 Kč. Aktuální cenu najdete v nákupním rádci Heureka, kde můžete ověřené e-shopy a jejich ceny mezi sebou vzájemně porovnat.

Porovnejte také základní vlastnosti, ale i důležité parametry herního systému Nintendo Classic Mini NES s dalšími retro herními konzolemi na našem trhu. Na stránkách MegaDuel mezi sebou jednoduše srovnáte herní konzole, handheldy i nově vznikající systémy pro virtuální nebo rozšířenou realitu.

Hledáte další podrobnosti k herním zařízením? Prozkoumejte všechny aktuální informace k oblíbeným herním konzolím Nintendo, kde pak najdete užitečné recenze a další důležité informace před nákupem nejlepší herní konzole.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání herních konzolí

Témata / Konzole / Nintendo / Retro


Novější článek / Starší článek

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu