Blog o technice


 Oživte si 20 legendárních her na retro konzoli PlayStation Classic
Oživte si 20 legendárních her na retro konzoli PlayStation Classic

V nedávné době jistě potěšila společnost Sony celou řadu fanoušků značky PlayStation novou retro herní konzolí PlayStation Classic. Ta vychází přímo z původního modelu PSX, která stála na úplném začátku úspěšné řady herních konzolí PlayStation. S novou retro konzoli Sony PlayStation Classic si velmi snadno připomenete kus herní historie společně s řadou legendárních her. Na strunu nostalgie si zahrajete v single playeru, či ve společnosti kamaráda 3. prosince 2018, tedy přesně v den 24. narozenin herní konzole... celý článek.


 Zkraje příštího roku si zahrajete na retro počítači The C64 Mini
Zkraje příštího roku si zahrajete na retro počítači The C64 Mini

Na začátku roku 2018 se fanouškové dočkají zmenšené verze oblíbeného domácího počítače Commodore 64. Po více než 35 letech si můžete k HDMI televizoru připojit inovovanou The C64 Mini s klasickým joystickem a zahrát si 64 jedinečných her, u kterých můžete zároveň počítat s podporou ukládání u rozehraných pozic. Samotná retro konzole / počítač je vybaven USB rozhraním pro připojení externí klávesnice nebo druhého gamepadu pro hraní dvou hráčů. Otázkou zůstává, zda bude možné použít flash disk... celý článek.


 Jaké hry si zahrajete na konzoli Super NES Classic Edition?
Jaké hry si zahrajete na konzoli Super NES Classic Edition?

Do balíčku zabudovaných her v retro konzoli SNES Classic Edition pak patří jednadvacet osvědčených SNES titulů. Na svém moderním HDMI televizoru si po letech znovu zahrajete Mega Man X, Super Castlevania IV, Super Ghouls ’n Ghosts, Super Mario World, Super Metroid, The Legend of Zelda: A Link to the Past, Contra III: The Alien Wars, EarthBound, Super Mario Kart, Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting a Donkey Kong Country (viz náhledy her výše). Tímto nabídka vestavěných her v retro konzoli od Nintenda nekončí... celý článek.


 Nintendo představuje retro herní konzoli SNES Classic Edition
Nintendo představuje retro herní konzoli SNES Classic Edition

V základním balení najdete kromě zmenšené verze oblíbené herní konzole Nintendo Super NES zároveň i dva drátové gamepady v původním retro vzhledu, HDMI kabel pro připojení konzole k moderním TV, klasický USB kabel a napájecí AC adaptér. Stejně jako u předchozí generace nabízí i herní konzole Super Nintendo Entertainment System Classic Mini pevně vestavěnou nabídku oblíbených (SNES) her, a to včetně nikdy nevydaného... celý článek.


 Znovuzrozená Nokia 3310 je beznadějně vyprodaná
Znovuzrozená Nokia 3310 je beznadějně vyprodaná

V nedávném článku jsme informovali o znovuzrozeném mobilním telefonu Nokia 3310 (2017). Jde o novou verzi dříve oblíbeného mobilu, který po roce 2000 patřil mezi nejpopulárnější přístroje nejen na českém, ale i zahraničním trhu. Do prodeje se inovovaný model dostal koncem května 2017, ale již během prvních hodin výrazně předčil očekávání prodejců a první dodávka byla beznadějně vyprodaná... celý článek.


 Nintendo ukončilo výrobu oblíbené retro konzole Mini NES
Nintendo ukončilo výrobu oblíbené retro konzole Mini NES

Navzdory oblíbenosti mezi mnoha hráči se společnost Nintendo rozhodla ukončit výrobu retro herní konzole Nintendo Classic Mini NES. Nintendo bez udání důvodu pouze lakonicky oznámilo, že na pulty obchodů zamíří poslední várka nově vyrobených konzolí. Toto videoherní zařízení bylo přitom na trhu pouze od listopadu 2016 a těšilo se vysokému... celý článek.


 Na pulty českých obchodů se chystá inovovaná Nokia 3310
Na pulty českých obchodů se chystá inovovaná Nokia 3310

Reinkarnovaná Nokia 3310 model 2017 opět nabídne klasickou konstrukci s běžnou numerickou klávesnicí, kontextovými tlačítky a čtyřsměrným navigačním ovladačem. Jako displej bude použit 2.4 palcový QVGA panel s vlastním podsvícením. Štíhlé tělo z plastových materiálů ponese zřetelný odkaz původního modelu. Novinkou je microUSB konektor pro dobíjení vyměnitelné baterie s dlouhou výdrží (pohotovostní doba až... celý článek.


 Po 30 letech Nintendo obnovuje výrobu herní konzole NES
Po 30 letech Nintendo obnovuje výrobu herní konzole NES

Japonská společnost Nintendo oživuje po zhruba 30 letech výrobu legendární herní konzole NES. Jedná se o upravenou retro konzoli, která současné hráče a skalní fanoušky vrátí do časů herní historie. Nově připravovaný model pod označením Nintendo Classic Mini NES se oproti originálu bude lišit menšími rozměry a vestavěnou nabídkou 30 zajímavých her, které již nebude možné běžnou cestou rozšířit o další herní tituly... celý článek.

Hledáte další podrobnosti k herním zařízením? Prozkoumejte všechny aktuální informace k oblíbeným retro konzolím, kde naleznete užitečné recenze nebo další důležité informace před nákupem nejlepší retro konzole nebo počítače.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání spotřební elektroniky

Novější články / Starší články

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu