Blog o technice


 Podpora mobilních Windows 10 pokračuje i po ukončení výroby smartphonů Microsoft Lumia

Přestože společnost Microsoft ukončuje výrobu smartphonů Microsoft Lumia, bude nadále pokračovat v podpoře mobilních Windows 10. Uživatelé mobilních telefonů Microsoft Lumia 650, Lumia 950 a Lumia 950 XL včetně smartphonů OEM partnerů s operačním systémem Windows 10 Mobile mohou tedy v klidu počítat s dalšími důležitými aktualizacemi jejich telefonů.

Majitelé starších mobilů s operačním systémem Windows Phone 8.1 se již pravděpodobně nových aktualizací nedočkají. Jedná se zejména o chytré telefony, které Microsoft vyráběl pod původním označením Nokia Lumia.

Podpora mobilních Windows 10 pokračuje i po ukončení výroby smartphonů Microsoft Lumia

Porovnat ceny na Heureka.cz | Koupit na Alza.cz

Společnost Microsoft přišla s mobilními Windows poměrně pozdě a nepodařilo se jí vyrovnat konkurenčním platformám Google Android a Apple iOS, které na současném trhu dominují. Pokud Microsoft brzy nepřijde na trh s mobilním zařízením Surface Phone, může nakonec potkat systém Windows Mobile stejně smutný osud, jako dříve úspěšnou platformu BlackBerry.

Jednoduše mezi sebou vzájemně porovnejte aktuální paušální tarify českých mobilních operátorů, vyberte nejvýhodnější mobilní tarif pro volání, posílání SMS zpráv nebo data a využijte možnosti mobilního telefonu na maximum.

Kromě samotného operačního systému Windows Phone začal Microsoft také vyrábět i vlastní smartphony. Stalo se tak po roce 2014, kdy došlo k odkoupení finské značky Nokia. Zpočátku byli tyto mobilní telefony dodávány na trh právě pod touto dříve velmi úspěšnou mobilní značkou. Microsoft si od této akvizice sliboval kromě navýšení zisků i posílení pozice na trhu s mobilními telefony.

Pokud hledáte cenově dostupné smartphony s operačním systémem Windows Phone, pak můžete prozkoumat nabídku těchto mobilních telefonů v oblíbeném nákupním rádci Heureka, kde aktuálně najdete řadu zajímavých modelů.

Vzájemně porovnejte základní vlastnosti, ale i důležité parametry mobilních telefonů vybavených operačním systémem Windows Phone, které jsou v současné době stále dostupné na trhu. Kromě srovnání mobilů najdete na stránkách MegaDuel i užitečné odkazy na zajímavé recenze a testy.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání mobilních telefonů

Témata / Mobily / Microsoft / Windows Mobile


Novější článek / Starší článek

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu