Blog o technice


 Rozšířená a virtuální realita na nové platformě Windows Mixed Reality odstartuje letos v říjnu

Přibližně rok po oznámení platformy Windows Mixed Reality od společnosti Microsoft se na trh připravují headsety pro rozšířenou a virtuální realitu od několika předních výrobců. Patří mezi ně Dell, HP, Lenovo, Acer, Asus i řada dalších značek. Společným základem je kompatibilní technologie, pro kterou jsou připraveny bezdrátové motion ovladače, ale především také softwarová základna ze strany SteamVR, která se bude do budoucna rozšiřovat.

Platforma Windows Mixed Reality nabízí kombinaci rozšířené a virtuální reality (smíšená realita), zkráceně označovaná také jako MR. Pod samotným pojmem rozšířená realita (augmented reality), zkráceně AR si můžete např. představit reálnou scénu vašeho pokoje či kanceláře doplněnou o virtuální předměty, které reagují na vaše prostředí, jakoby byly skutečně před vámi. Naproti tomu virtuální realita, zkráceně VR se skládá kompletně z virtuálního světa. S brýlemi na platformě Windows Mixed Reality si užijete obě varianty.

Rozšířená a virtuální realita na nové platformě Windows Mixed Reality odstartuje letos v říjnu

Oblíbené VR brýle na Heureka.cz | Nejprodávanější VR brýle na Alza.cz

Smíšená realita v podání platformy Windows Mixed Reality (WMR) přináší podle návrhu Microsoftu cenově dostupnou technologii, která dokáže za pomoci speciálních 360° panoramatických kamer kombinovat virtuální obraz i prvky ze skutečného světa. Samotný headset navíc sám sleduje polohu v prostoru a také přitom zároveň dokáže detekovat umístění motion ovládačů.

Společnost Microsoft připravila pro ostatní výrobce ovládací VR software a hardwarovou specifikaci, podle které mohou vyrábět vlastní brýle. Těšit se můžete na různé headsety a ovladače s rozmanitou výbavou, které budou vzájemně kompatibilní. Základem každého headsetu jsou dva LCD panely o rozlišení 1440 × 1440 bodů pro každé oko s obnovovací frekvencí 90 Hz. Kabel určený k propojení s PC je zakončený rozhraním HDMI 2.0 a USB 3.0. Místo motion ovladačů lze také alternativně využívat i bezdrátový gamepad z herní konzole Xbox nebo klasickou kombinaci klávesnice a myši.

Zábavné VR hry pro rozšířenou a virtuální realitu WMR

V průběhu října 2017 se na trh dostanou první virtuální brýle založené na platformě Windows Mixed Reality. Výhodou je dostupná cena, která bude výrazně nižší, než v případě VR systémů HTC Vive nebo Oculus Rift HD.

Platforma Windows Mixed Reality má přímou podporu nového operačního systému Windows 10. Virtuální realita v podání Microsoftu nutně nevyžaduje extra výkonné PC, ovšem hardwarový výkon počítače či notebooku by měl odpovídat běžným požadavkům vybrané VR hry nebo použité aplikace.

Aktuální cenu brýlí pro Windows Mixed Reality najdete po jejich dodání na trh přímo v nákupním rádci Heureka, kde můžete ověřené e-shopy a jejich ceny mezi sebou vzájemně porovnat.

Nezapomeňte porovnat základní vlastnosti a důležité parametry již vydaných brýlí pro virtuální realitu s dalšími virtuálními systémy na našem trhu. Na webu MegaDuel mezi sebou jednoduše srovnáte nejen zařízení pro virtuální nebo rozšířenou realitu, ale i klasické herní konzole a handheldy.

Hledáte další podrobnosti k herním zařízením? Prozkoumejte všechny aktuální informace k oblíbeným brýlím pro virtuální realitu, kde naleznete užitečné recenze a další důležité informace před nákupem nejlepšího VR headsetu.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání spotřební elektroniky

Témata / Počítače / Virtuální realita


Novější článek / Starší článek

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu