Blog o technice


 Co všechno musíte vědět o bezzrcadlovce, než ji koupíte?

S následujícím článkem zaměřeným na bezzrcadlovky navazujeme na předchozí téma, kde se věnujeme kompaktům a digitálním zrcadlovkám. Ještě než se rozhodnete zakoupit svou novou bezzrcadlovku, prostudujte základní rady a návody, kde se dozvíte všechny důležité informace, které musíte znát před nákupem nového digitálního fotoaparátu.

Bezzrcadlovky někdy označované i jako systémové kompakty s výměnnými objektivy (anglicky mirrorless) vzájemně kombinují hlavní výhody digitálních kompaktů a oblíbených DSLR zrcadlovek. Jedná se o pokročilé digitální fotoaparáty s velkým snímačem a vyměnitelnými objektivy, které poskytují srovnatelnou kvalitu fotografií jako běžné zrcadlovky s APS-C snímačem.

Co všechno musíte vědět o bezzrcadlovce, než ji koupíte?

Oblíbené foťáky na Heureka.cz | Nejprodávanější foťáky na Alza.cz

Moderní bezzrcadlovky nemají oproti DSLR zrcadlovkám ve výbavě klasické sklopné zrcátko. Mohou tak nabídnout tělo s kompaktnějšími rozměry o výrazně nižší váze. Pokročilé CSC fotoaparáty jsou kromě velkého displeje navíc běžně vybaveny i užitečným EVF hledáčkem. V nabídce řady výrobců najdete celou řadu zajímavých objektivů pro pokrytí všech důležitých ohnisek.

Kompaktní rozměry bezzrcadlovek přinášejí, ale i řadu negativních vlastností. Jedná se především o ergonomii, která je daleko vzdálená tomu, co nabízejí DSLR zrcadlovky. Mezi další negativní vlastnosti bezzrcadlovek patří také absence klasického hledáčku. Musíte se tak spokojit s displejem nebo EVF hledáčkem. U levnějších přístrojů musíte také mnohdy počítat s pomalejším ostřením. Určitě je vhodné i vědět, že nabídka dostupných objektivů nebude až tak bohatá jako v případě konkurenčních zrcadlovek.

Fotografie pořízené digitálním fotoaparátem

Použité fotografie jsou (se svolením) převzaty z fotogalerie Fotio.cz

Pokud pro vás pozitiva bezzrcadlovek převažují nad jejich negativy, pak můžete bez obav vybírat z široké nabídky mnoha zajímavých fotoaparátů. Mezi cenově dostupné modely patří bezzrcadlovky vybavené 4/3" snímačem, mezi kterými najdete např. Olympus PEN E-PL7, Olympus E-M10 II, Panasonic Lumix GF7. Další řadou jsou pokročilé CSC fotoaparáty s klasickým APS-C senzorem, kde můžete vybírat Canon EOS M10 nebo velmi povedený Sony Alpha A6000.

Historie kompaktů s výměnnými objektivy sahá do roku 2004. Nicméně až v průběhu roku 2008 se dostali na trh nám známé typy bezzrcadlovek v podobě přístrojů s čipem Micro 4/3, které představila firma Panasonic. Vzhledem k popularitě pak následovali myšlenku bezzrcadlovek i další známé značky jako např. Canon, Fujifilm, Olympus, Samsung nebo Sony.

Nabídku nejprodávanějších kompaktů s výměnnými objektivy lze jednoduše prozkoumat přímo v nákupním rádci Heureka, kde můžete ověřené e-shopy a zároveň také jejich ceny mezi sebou vzájemně porovnat.

Porovnejte základní vlastnosti, ale i důležité parametry bezzrcadlovek mnoha oblíbených značek na našem trhu. Na webu MegaDuel pak velmi jednoduše srovnáte zajímavé bezzrcadlovky, u kterých zároveň naleznete také užitečné odkazy na recenze nebo jejich testy.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání digitálních fotoaparátů

Témata / Fotoaparáty / Rady a návody


Novější článek / Starší článek

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu