Blog o technice


 Fungují oblíbené sportovní náramky Xiaomi Mi Band na platformě Windows Phone?
Fungují oblíbené sportovní náramky Xiaomi Mi Band na platformě Windows Phone?

Aplikace Bind Mi Band dostupná v obchodě Microsoft Store dokáže běžně spolupracovat s fitness náramky Xiaomi Mi Band, vylepšeným Xiaomi Mi Band 1S a nejnovějším Xiaomi Mi Band 2 s OLED displejem. Aplikace neposkytuje všechny možnosti a funkce jako oficiální program Mi Fit pro Android a iOS, ale dokážete s ní sledovat ušlé kroky, vypočítá spálené kalorie, hlídá spánek a měří tepovou frekvenci. Nejenže chytrý náramek Xiaomi Mi Band zároveň také pohodlně nastavíte, a to včetně podpory budíků... celý článek.


 Jak správně vybrat digitální fotoaparát a nespálit se?
Jak správně vybrat digitální fotoaparát a nespálit se?

Správný výběr nového digitálního fotoaparátu vám usnadní, když si hned na začátku zkusíte odpovědět na několik důležitých otázek. Jaký druh fotografií chci převážně fotit? Jakou očekávám kvalitu fotografií, a co jsem pro ni ochoten obětovat? Kolik peněz hodlám do fotoaparátu investovat? Odpověď na všechny položené otázky najdete v další části našeho článku, kde zároveň rozebíráme jednotlivé typy digitálních fotoaparátů (kompakty, bezzrcadlovky či zrcadlovky), které mohou vyhovovat vašemu fotografickému zaměření... celý článek.


 Na co se zaměřit při výběru nového digitálního kompaktu?
Na co se zaměřit při výběru nového digitálního kompaktu?

Nicméně při používání kompaktu musíte také počítat s jejich nevýhodami. Valná většina kompaktů dokáže zaznamenat kvalitní fotografie pouze během dostatečného osvětlení. Mezi jejich slabší vlastnosti může patřit také výsledná kvalita fotografií, omezená práce s hloubkou ostrosti, pomalejší rychlost ostření, horší ergonomie ovládání, ale také slabší nabídka nebo možnosti pro další foto příslušenství. To je hlavní daň za kompaktní rozměry... celý článek.


 Co všechno musíte vědět o bezzrcadlovce, než ji koupíte?
Co všechno musíte vědět o bezzrcadlovce, než ji koupíte?

Moderní bezzrcadlovky nemají oproti DSLR zrcadlovkám ve výbavě klasické sklopné zrcátko. Mohou tak nabídnout tělo s kompaktnějšími rozměry o výrazně nižší váze. Pokročilé CSC fotoaparáty jsou kromě velkého displeje navíc běžně vybaveny i užitečným EVF hledáčkem. V nabídce řady výrobců najdete celou řadu zajímavých objektivů pro pokrytí... celý článek.


 Stále váháte s nákupem své první digitální zrcadlovky?
Stále váháte s nákupem své první digitální zrcadlovky?

Účelem několika následujících řádků není odrazení od nákupu první digitální zrcadlovky, ale je nutné si hned na začátku uvědomit, že DSLR zrcadlovka z vás lepšího fotografa automaticky neudělá. Mnozí začínající fotografové po prvotních pokusech následně zrcadlovku pro její váhu a rozměry, zpočátku i složitější ovládání, ale i nedostatečné fotografické výsledky velmi brzy odloží. Proto vždy pečlivě zvažte nákup digitální zrcadlovky. Pokud jste ovšem ochotni učit se novým věcem, zvážit její nevýhody a do budoucna počítat s další investicí do příslušenství, pak splní... celý článek.


 Průvodce nákupem při výběru nového dotykového telefonu
Průvodce nákupem při výběru nového dotykového telefonu

Před nákupem smartphonu s ideálním poměrem ceny a výkonu si musíte zvolit vhodnou platformu. Na trhu najdete řadu chytrých telefonů s rozdílnými systémy jako je Google Android, Apple iOS, Windows Mobile, Blackberry, které se od sebe výrazně odlišují v celé řadě faktorů. Nicméně mezi dominantní operační systémy v současné době patří pouze Google Android a konkurenční Apple iOS. Oba moderní systémy dokáží nabídnou dostatek zajímavých funkcí a bohatou nabídku zajímavých programů pro práci i multimediální zábavu. Zde pouze záleží na vašich osobních preferencích... celý článek.


 Jaké výhody nabízí operační systém Google Android určený pro chytré mobilní telefony?
Jaké výhody nabízí operační systém Google Android určený pro chytré mobilní telefony?

Oblíbenost operačního systému Google Android pramení také z vysoké míry individuálního přizpůsobení celého uživatelského prostředí. Řada výrobců mobilních telefonů nabízí i zcela vlastní grafické styly, kterými své smartphony specifickým způsobem přizpůsobují. Ne vždy ovšem dokáží všichni výrobci telefonů dokonale odladit tyto grafické nadstavby z pohledu konzistentního vzhledu či optimální rychlosti. Řešením může být instalace čistého Androidu bez zbytečných aplikací či rozporuplných vylepšení... celý článek.


 Proč vybrat mobilní telefon s operačním systémem Apple iOS
Proč vybrat mobilní telefon s operačním systémem Apple iOS

Apple iOS je vysoce pokročilý operační systém, který nabízí opravdu příjemně jednoduché a intuitivní ovládání. Z pohledu uživatele jde o konzistentní a velmi přívětivé rozhraní, které je snadno pochopitelné i pro začínající uživatele, kteří během chvíle pochopí jakým způsobem Apple celý systém iOS vymyslel. Mezi nevýhody ovšem patří možnost minimálního přizpůsobení celého systému pro individuální potřeby uživatele. Kromě změny pozadí nebo úpravy rozložení ikon aplikací a her vám systém nenabídne žádné... celý článek.


 Vybíráme telefon s operačním systémem Windows Mobile
Vybíráme telefon s operačním systémem Windows Mobile

Operační systému Windows Mobile převzal to nejlepší z ostatních OS a nabízí uživatelsky snadno ovladatelné prostředí s příjemně minimalistickým vzhledem a jednotným rozhraním. Dominantním prvkem celého operačního systému je zejména hlavní plocha složená z živých dlaždic, kterou si můžete přizpůsobit zcela podle vlastních potřeb. Díky tomuto systému je obsluha relativně snadno pochopitelná i všem začátečníkům. Nicméně v oblasti dalšího přizpůsobení už systém nenabízí žádné další možnosti tak, jak je tomu... celý článek.


 Všechno, co jste kdy chtěli vědět o BlackBerry OS, ale báli jste se kohokoliv zeptat
Všechno, co jste kdy chtěli vědět o BlackBerry OS, ale báli jste se kohokoliv zeptat

BlackBerry OS (BB) úspěšně kombinuje vzájemné ovládání na dotykovém displeji společně s hardwarovou QWERTY klávesnicí, a to včetně podpory rychlých dotykových gest a klávesových zkratek. Výsledkem je velmi rychlé a intuitivní prostředí, které zaujme jednoduchou obsluhou i plně funkčním multitaskingem. Dominantním prvkem celého systému je nástroj BlackBerry Hub, se kterým máte okamžitý přehled nad všemi komunikačními kanály jako např. události, oznámení, sociální sítě, e-maily, textové... celý článek.


 Tři hlavní důvody, proč používat stále klasický mobilní telefon
Tři hlavní důvody, proč používat stále klasický mobilní telefon

Oblíbeným prvkem klasických mobilů je alfanumerická klávesnice, kterou běžně doplňuje i řada kontextových tlačítek přímo pod displejem pro pohodlné ovládání. U hardwarové klávesnice ve většině případů zároveň najdete navíc i multifunkční středové tlačítko nebo malý joystick, který se používá pro rychlou navigaci v menu nebo v pohotovostním stavu ke vstupu do oblíbených funkcí jako např. kontakty, zprávy, kalendář, upomínky, budík... celý článek.


 Jaké výhody plynou z hraní na herní konzoli oproti počítači?
Jaké výhody plynou z hraní na herní konzoli oproti počítači?

Herní konzole je především cenově dostupnější něž herní počítač, a to platí i v případě nejvýkonnějších next-gen herních konzolí. Za cenu herní konzole není možné zakoupit kvalitní herní PC, ale pouze průměrný domácí počítač na hry. Jen kvalitní grafická karta do počítače stojí tolik, co samotná herní konzole. A to raději nezmiňujeme další komponenty, periférie a operační... celý článek.


 Proč hrát hry na přenosné herní konzoli místo chytrého mobilu?
Proč hrát hry na přenosné herní konzoli místo chytrého mobilu?

Kapesní konzole (handheldy) nabízejí kromě dotykového displeje především celou paletu dalších ovládacích prvků. Patří sem směrové klávesy, akční a ovládací tlačítka, analogové páčky, zadní bumpery, které během hraní poskytují velmi důležitou fyzickou odezvu. Té se žádné virtuální páčky nebo čudlíky nikdy nevyrovnají. Při hraní jakéhokoliv typu her (střílečky, závodní, sportovní, RPG, adventury, plošinovky...) se můžete plně soustředit na samotnou hru, aniž byste museli vizuálně kontrolovat, kde se ovládací prvky nachází... celý článek.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání spotřební elektroniky

Novější články / Starší články

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu