Blog o technice


 Stále váháte s nákupem své první digitální zrcadlovky?

Celá řada začínajících fotografů stojí před rozhodnutím, zda si vystačí s malým kompaktem, nebo bude lepší koupit bezzrcadlovku či digitální zrcadlovku. Prozkoumejte jednoduchý návod, vhodný před nákupem DSLR zrcadlovky, kde vás rychle seznámíme s několika důležitými informacemi, který navazuje na článek s názvem jak vybrat fotoaparát a nespálit se.

Digitální zrcadlovka je ideální cestou za lepšími snímky a směřuje ke tvorbě kreativní fotografie. Díky svým schopnostem nabízí plnou kontrolu snímků a umožňuje pořizovat oblíbené fotografie s rozostřeným pozadím. Nic ovšem není zcela zdarma, počítejte s tím, že velmi levnou zrcadlovkou vybavenou jednoduchým setovým objektivem takových výsledků nejspíše nedosáhnete.

Stále váháte s nákupem své první digitální zrcadlovky?

Oblíbené foťáky na Heureka.cz | Nejprodávanější foťáky na Alza.cz

Účelem několika následujících řádků není odrazení od nákupu první digitální zrcadlovky, ale je nutné si hned na začátku uvědomit, že DSLR zrcadlovka z vás lepšího fotografa automaticky neudělá. Mnozí začínající fotografové po prvotních pokusech následně zrcadlovku pro její váhu a rozměry, zpočátku i složitější ovládání, ale i nedostatečné fotografické výsledky velmi brzy odloží. Proto vždy pečlivě zvažte nákup digitální zrcadlovky. Pokud jste ovšem ochotni učit se novým věcem, zvážit její nevýhody a do budoucna počítat s další investicí do příslušenství, pak splní DSLR zrcadlovka vaše očekávání.

Jestliže máte vyšší ambice a chystáte se pořizovat kreativní fotografii, pak se obloukem vyhněte nejlevnějším typům digitálních zrcadlovek na našem trhu. Jejich schopnosti a základní výbava vás bude od prvního momentu pouze omezovat. U začínajících nebo amatérských fotografů zároveň nemá cenu investovat do pokročilých modelů či zrcadlovek s Full Frame snímači. Pokud máte už nyní představu, co budete nejvíce fotografovat, pak už jistě i víte, že se setovým objektivem dlouho nevystačíte. S nákupem zrcadlovky tedy do budoucna také počítejte s dalšími výdaji na nezbytné příslušenství.

Fotografie pořízené digitálním fotoaparátem

Použité fotografie jsou (se svolením) převzaty z fotogalerie Fotio.cz

Pokud nemáte předem jasno, pak vybírejte fotoaparáty z nabídky v cenovém rozpětí 15 - 25 tisíc korun, kde najdete zajímavé přístroje s ideálním poměrem cena / výkon. Z aktuálně dostupné nabídky digitálních zrcadlovek lze pro začátečníky doporučit např. Canon 100D nebo konkurenční Nikon D3300. Pokročilí uživatelé pak mohou zaměřit pozornost na povedený Canon 760D nebo alternativní Nikon D5500, ale i případně jejich nejbližší nástupce.

Při výběru vhodné značky digitální zrcadlovky se pak zaměřte především na výrobky Canon a Nikon. Oba výrobci mají široké zastoupení a ve vašem okolí najdete bohatou nabídku důležitého příslušenství (objektivy, blesky, brašny...). Případně zvolte značku i podle vašeho blízkého okolí, můžete si tak vzájemně půjčovat další objektivy, nebo snadno zakoupíte ověřený objektiv z druhé ruky.

Nabídku nejprodávanějších digitálních zrcadlovek na našem trhu lze jednoduše prozkoumat přímo v nákupním rádci Heureka, kde můžete ověřené e-shopy a zároveň také jejich ceny mezi sebou vzájemně porovnat.

Porovnejte základní vlastnosti, ale i důležité parametry digitálních zrcadlovek mnoha oblíbených značek na našem trhu. Na webu MegaDuel velmi jednoduše srovnáte zajímavé digitální zrcadlovky, u kterých zároveň naleznete i užitečné odkazy na recenze nebo jejich testy.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání digitálních fotoaparátů

Témata / Fotoaparáty / Rady a návody


Novější článek / Starší článek

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu