Blog o technice


 Jaké výhody plynou z hraní na herní konzoli oproti počítači?

Řada hráčů řeší neustále dokola otázku, zda má výhodu hrát moderní hry na next-gen herní konzoli nebo běžném počítači. Přestože má hraní her zejména na velmi nadupaném herním PC celou řadu nesporných výhod, my se zde zaměříme zejména na důvody, proč je výhodné hrát hry na herní konzoli.

Herní konzole je především cenově dostupnější něž herní počítač, a to platí i v případě nejvýkonnějších next-gen herních konzolí. Za cenu herní konzole není možné zakoupit kvalitní herní PC, ale pouze průměrný domácí počítač na hry. Jen kvalitní grafická karta do počítače stojí tolik, co samotná herní konzole. A to raději nezmiňujeme další komponenty, periférie a operační systém.

Jaké výhody plynou z hraní na herní konzoli oproti počítači?

Oblíbené konzole na Heureka.cz | Nejprodávanější konzole na Alza.cz

Zatímco pro herní konzoli jsou hry optimalizovány pro vybraný herní systém po dobu jeho životnosti, v případě počítače (pokud chcete hrát na lepší nastavení) se zpravidla nevyhnete upgradu / vylepšení PC přibližně každé dva roky. U samotné herní konzole nemusíte mít obavu z jejího výkonu na řadu let.

Samotnou hru si užijete s bezdrátovým ovladačem v pohodlí vaší pohovky a hrát budete na rozměrném HDMI televizoru klidně s metrovou úhlopříčkou. Pokud navíc vlastníte HiFi systém, pak si herní zábavu snadno vychutnáte na maximum. U velké televize si navíc užijete bohatou zábavu v kolektivu přátel, kromě on-line multiplayerového hraní je řada her u konzolí připravena pro hru ve více hráčích u jedné TV (SplitScreen vyžaduje další herní ovladač).

Předností herních konzolí je zároveň bohatá nabídka exkluzivních her. Mimo známých multiplatformních herních titulů se totiž každý výrobce snaží na svoji konzoli nabízet i jedinečné hry, které si na jiném herním systému a PC běžně nezahrajete. A věřte, že je opravdu z čeho vybírat. Navíc oproti počítači pouze hru spustíte a okamžitě hrajete, není vyžadované žádné další nastavování.

Exkluzivní hry pro nex-gen herní konzole

Sluší se zmínit i několik hlavních nevýhod. Hry na herní konzole nelze dále upravovat (oblíbené módy). Výkon konzole nenavýšíte, po letech je vhodné koupit novější model. Vyšší cena příslušenství a herních novinek. Oblíbený online multiplayer bývá zpravidla zpoplatněn v měsíčním / ročním členství.

Kromě základních herních ovladačů (gamepady, volanty...) je možné u herních konzolí po dokoupení využívat i zábavné pohybové ovládání. Samozřejmostí je přítomnost CD, DVD nebo Blu-Ray mechaniky pro přehrávání hudby a filmů. Zajímavým zpestřením je nově i podpora cenově dostupné virtuální reality.

Aktuální seznam těch nejprodávanějších herních konzolí na TV naleznete v nákupním rádci Heureka, kde můžete ověřené e-shopy a jejich ceny mezi sebou okamžitě porovnat a vybrat pro sebe ten nejvhodnější.

Zároveň vzájemně porovnejte základní vlastnosti, ale také důležité parametry next-gen herních konzolí na našem trhu. Na webu MegaDuel.cz jednoduše srovnáte všechny dostupné herní konzole na TV. Kromě klasických herních systémů najdete na webu i handheldy a systémy pro virtuální realitu.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání herních konzolí

Témata / Konzole / Rady a návody


Novější článek / Starší článek

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu