Blog o technice


 Tři hlavní důvody, proč používat stále klasický mobilní telefon

Řada běžných uživatelů stále nemá potřebu přecházet z klasického mobilního telefonu s alfanumerickou klávesnicí na pokročilý smartphone. Pokud hodláte používat mobil především k volání nebo psaní krátkých SMS zpráv, pak si jistě s obyčejným mobilním telefonem vystačíte. Navíc běžný telefon přináší i celou řady užitečných výhod oproti chytrým mobilům.

Oblíbeným prvkem klasických mobilů je alfanumerická klávesnice, kterou běžně doplňuje i řada kontextových tlačítek přímo pod displejem pro pohodlné ovládání. U hardwarové klávesnice ve většině případů zároveň najdete navíc i multifunkční středové tlačítko nebo malý joystick, který se používá pro rychlou navigaci v menu nebo v pohotovostním stavu ke vstupu do oblíbených funkcí jako např. kontakty, zprávy, kalendář, upomínky, budík, fotoaparát...

Tři hlavní důvody, proč používat stále klasický mobilní telefon

Oblíbené mobily na Heureka.cz | Nejprodávanější mobily na Alza.cz

Kromě toho, že můžete klasický mobil pohodlně a bezpečně ovládat téměř poslepu, oceníte pevnou konstrukci odolnou proti horšímu zacházení. Se samotnými pády nebo hrubší manipulací se snadno vyrovná i menší displej. Klasický mobilní telefon s klávesnicí tak můžete relativně bezpečně používat v náročném prostředí, kde se smartphone může lehce zničit nebo neumožňuje bezpečné a precizní ovládání na dotykovém displeji.

V neposlední řadě pokud používáte mobilní telefon pro potvrzování bankovních operací za pomoci SMS zpráv, pak rozhodně nenajdete bezpečnější zařízení, než je klasický mobil bez operačního systému. Protože u chytrých telefonů totiž nikdy nevíte, kdy se obrátí proti vám a umožníte cizím útočníkům přístup do vašeho internetového bankovnictví. Jsou prostě situace, kdy oceníte, že jste s obyčejným mobilem na míle vzdálený digitálnímu i on-line světu.

Jednoduše mezi sebou vzájemně porovnejte aktuální paušální tarify českých mobilních operátorů, vyberte nejvýhodnější mobilní tarif pro volání, posílání SMS zpráv nebo data a využijte možnosti mobilního telefonu na maximum.

Klasické telefony s klávesnicí dokáží nabídnout i celou řadu dalších výhod. Vedle alfanumerické HW klávesnice, odolné konstrukce a vysoké bezpečnosti zároveň oceníte i nízkou pořizovací cenu, opravdu jednoduchou obsluhu nebo dlouhou výdrž baterie na jedno nabití, která se pohybuje v řádu dnů až týdnů.

Aktuálně nejprodávanější mobilní telefony bez operačního systému najdete v nákupním rádci Heureka, kde můžete ověřené e-shopy, ale i jejich ceny mezi sebou vzájemně porovnat a vybrat ten nejvhodnější.

Vzájemně porovnejte základní vlastnosti, ale i důležité parametry mobilních telefonů bez operačního systému s některým z dalších mobilů na trhu. Na MegaDuel.cz jednoduše srovnáte všechny mobily s klasickou konstrukcí. Mimo srovnání mobilů najdete na webu užitečné odkazy na recenze a testy.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání mobilních telefonů

Témata / Mobily / Rady a návody


Novější článek / Starší článek

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu