Blog o technice


 Proč hrát hry na přenosné herní konzoli místo chytrého mobilu?

Díky bohatému výkonu a zajímavým možnostem chytrého telefonu si můžete kdykoliv zahrát celou řadu zajímavých her na jeho dotykovém displeji. Nicméně smartphone vybavený pouze dotykovým displejem se hodí jen na specifický typ her nebo na zkrácení dlouhé chvíle, kdy se chcete jakkoliv krátkodobě zabavit. Pokud to ovšem myslíte s hraním her doma i na cestách zcela vážně, pak se prostě bez přenosné herní konzole neobejdete.

Kapesní konzole (handheldy) nabízejí kromě dotykového displeje především celou paletu dalších ovládacích prvků. Patří sem směrové klávesy, akční a ovládací tlačítka, analogové páčky, zadní bumpery, které během hraní poskytují velmi důležitou fyzickou odezvu. Té se žádné virtuální páčky nebo čudlíky nikdy nevyrovnají. Při hraní jakéhokoliv typu her (střílečky, závodní, sportovní, RPG, adventury, plošinovky...) se můžete plně soustředit na samotnou hru, aniž byste museli vizuálně kontrolovat, kde se ovládací prvky nachází.

Proč hrát hry na přenosné herní konzoli místo chytrého mobilu?

Oblíbené konzole na Heureka.cz | Nejprodávanější konzole na Alza.cz

Hry pro přenosné konzole jsou k dispozici na speciálních herních cartridgích dostupné v běžném obchodě či e-shopu nebo je lze u moderních handheldů zakoupit za pomoci digitální distribuce. Většina těchto kapesních zařízení má WiFi připojení pro připojení k internetu, kde lze zároveň využívat moderní on-line multiplayerové hry. Kromě toho si na handheldu zahrajete doma nebo na cestách celou řadu exkluzivních, nových i starších osvědčených her.

Mezi oblíbené herní tituly se řadí (PS Vita) Uncharted: Golden Abyss, Little Big Planet, Tearaway, (3DS) Metroid: Samus Returns, Pokémon, New Super Mario Bros, (Switch) The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, Rayman Legends: Definitive Edition. V případě handheldu New Nintendo 3DS XL si dokonce řadu her zahrajete v prostorovém (stereoskopickém) 3D režimu, bez nutnosti používat speciální brýle.

Exkluzivní a zajímavé hry pro kapesní konzole

V současnosti patří mezi nejzajímavější herní konzole do ruky handheld New Nintendo 3DS XL či jeho alternativa New Nintendo 2DS XL, pro které neustále vznikají povedené a výborně hratelné herní tituly. Mezi přenosné konzole patří i nejnovější Nintendo Switch, kterou zároveň velmi snadno připojíte k modernímu televizoru během hraní na doma. Z konkurenční platformy vás může zaujmout přenosná herní konzole Sony PS Vita s bohatým hardwarovým výkonem.

Historie herních konzolí do ruky sahá až do 90.let minulého století, kdy vyšel zejména legendární Game Boy od Nintenda, který po letech následoval Game Boy Color, Game Boy Advance a řada Nintendo DS. Mezi historicky zajímavé handheldy zároveň patří i Atari Lynx, Sega Game Gear a Neo Geo Pocket.

Aktuálně ty nejprodávanější přenosné herní konzole do ruky najdete přímo v nákupním rádci Heureka, kde můžete ověřené e-shopy, ale i jejich ceny mezi sebou vzájemně porovnat a vybrat ten nejvhodnější.

Zároveň vzájemně také porovnejte základní vlastnosti a důležité parametry přenosných herních konzolí na našem trhu. Na MegaDuel.cz jednoduše srovnáte všechny dostupné herní konzole do ruky. Kromě handheldů pak najdete na webu i stolní konzole a systémy pro virtuální realitu.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání herních konzolí

Témata / Konzole / Handheldy / Rady a návody


Novější článek / Starší článek

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu