Blog o technice


 Oživte si 20 legendárních her na retro konzoli PlayStation Classic

V nedávné době jistě potěšila společnost Sony celou řadu fanoušků značky PlayStation novou retro herní konzolí PlayStation Classic. Ta vychází přímo z původního modelu PSX, která stála na úplném začátku úspěšné řady herních konzolí PlayStation. S novou retro konzoli Sony PlayStation Classic si velmi snadno připomenete kus herní historie společně s řadou legendárních her. Na strunu nostalgie si zahrajete v single playeru, či ve společnosti kamaráda 3. prosince 2018, tedy přesně v den 24. narozenin herní konzole Sony PS1.

Oživte si 20 legendárních her na retro konzoli PlayStation Classic

Porovnat ceny na Heureka.cz | Koupit na Alza.cz

Retro konzole PlayStation Classic vzhledově vychází z původního modelu PS1 vydaného už v roce 1994, samotné rozměry jsou ovšem o cca 45 % menší než původní verze. K miniaturní herní konzoli obdržíte dva kabelové ovladače, které využijete při hraní ve dvou u jedné obrazovky. Mini herní konzoli PlayStation 1 jednoduše připojíte za pomoci HDMI rozhraní k jakékoliv moderní televizi. Pro ukládání her již není potřeba samostatná paměťová karta, k dispozici máte interní paměť pro ukládání herních pozic. V balení renovované herní konzole najdete HDMI kabel k TV, napájecí USB kabel nebo základní návod k obsluze.

Vybrané hry pro retro herní konzoli Sony PlayStation Classic

Nově vydaná retro herní konzole PlayStation Classic z dílny známé japonské společnosti Sony už samozřejmě není vybavena slotem na CD. Po 24 letech si opětovně oživíte tuto herní legendu s nabídkou 20 pevně vestavěných her. Patří mezi ně Resident Evil: Director's Cut, Metal Gear Solid, Ridge Racer Type 4, Final Fantasy 7, Grand Theft Auto (GTA), Oddworld: Abe's Odyssey, Syphon Filter, Rayman, Twisted Metal, Wild Arms, Tom Clancy’s Rainbow Six, Tekken 3, Cool Boarders 2, Destruction Derby, Battle Arena Toshinden, Revelations: Persona, Jumping Flash, Intelligent Qube, Mr. Driller, Puzzle Fighter 2 Turbo.

Co vám na retro konzoli Sony PlayStation Classic nemusí zcela vyhovovat? Napájení je řešené přes USB rozhraní, v základním balení ovšem napájecí adaptér schází. V nabídce pevně vestavěných her chybí známé tituly jako např. Silent Hill, Gran Turismo, Driver, Crash Bandicoot, Soul Blade, Vagrant Story, Tomb Raider, Nightmare Creatures, Tenchu, Wipeout, Spyro, Castlevania...

V současnosti nabízí retro herní konzoli v předprodeji 20 českých obchodů za částku kolem 2 600 Kč. Aktuální cenu najdete v nákupním rádci Heureka, kde můžete ověřené e-shopy a jejich ceny mezi sebou vzájemně porovnat.

Porovnejte také základní vlastnosti, ale i důležité parametry herního systému Sony PlayStation Classic s dalšími retro herními konzolemi na našem trhu. Na stránkách MegaDuel.cz mezi sebou jednoduše srovnáte herní konzole či handheldy, ale i nově vznikající systémy pro virtuální nebo rozšířenou realitu.

Hledáte další podrobnosti k herním zařízením? Prozkoumejte všechny aktuální informace k oblíbeným herním konzolím PlayStation, kde naleznete užitečné recenze a další důležité informace před nákupem nejlepší herní konzole.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání herních konzolí

Témata / Konzole / PlayStation / Hry / Retro


Novější článek / Starší článek

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu