Blog o technice


 Všechno, co jste kdy chtěli vědět o BlackBerry OS, ale báli jste se kohokoliv zeptat

Hledáte pro sebe vhodný mobilní telefon a nejsou vám zcela jasné rozdíly mezi operačními systémy? Nevíte, co máte od kterého OS přesně očekávat? Z toho důvodu jsme připravili několik článků, kde vám jednoduše jednotlivé operační systémy Blackberry, Windows Mobile, Apple iOS, Android představíme. Po jejich přečtení budete přesně vědět, který OS je pro vás ten nejlepší.

Oblíbený operační systém BlackBerry OS výhradně slouží pro mobilní telefony kanadského výrobce BlackBerry (dříve RIM), jedná se o ikonické smartphony s hardwarovou klávesnicí. Systém vyniká vysokou bezpečností a také může být ideální pro plnohodnotné nasazení do firemního či korporátního prostředí, kde podporuje šifrovanou komunikaci typu BYOD a BES12. Výhodou je i velmi výrazné zaměření na vysokou produktivitu práce mimo kancelář.

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o BlackBerry OS, ale báli jste se kohokoliv zeptat

Oblíbené mobily na Heureka.cz | Nejprodávanější mobily na Alza.cz

BlackBerry OS (BB) úspěšně kombinuje vzájemné ovládání na dotykovém displeji společně s hardwarovou QWERTY klávesnicí, a to včetně podpory rychlých dotykových gest a klávesových zkratek. Výsledkem je velmi rychlé a intuitivní prostředí, které zaujme jednoduchou obsluhou i plně funkčním multitaskingem. Dominantním prvkem celého systému je nástroj BlackBerry Hub, se kterým máte okamžitý přehled nad všemi komunikačními kanály jako např. události, oznámení, sociální sítě, e-maily, textové SMS zprávy...

V nabídce aplikací ovšem nedokáže systém BlackBerry OS konkurovat ostatním operačním systémům. V obchodu BlackBerry World spíše najdete ke stažení pracovní programy než zábavné hry. S ohledem na nejasnou situaci kolem společnosti BlackBerry zřejmě v tomto směru nelze očekávat zlepšení. Dočasným řešením je podpora vybraných aplikací ze systému Android, které lze v bezpečném režimu spouštět v případě poslední verze systému BB10.

Mezi poslední mobilní telefony, které pohání systém BlackBerry OS10 patří BlackBerry Q5, BlackBerry Q10, BlackBerry Classic a BlackBerry Passport.

Jednoduše mezi sebou vzájemně porovnejte aktuální paušální tarify českých mobilních operátorů, vyberte nejvýhodnější mobilní tarif pro volání, posílání SMS zpráv nebo data a využijte možnosti mobilního telefonu na maximum.

V současné době již bohužel není operační systém BlackBerry OS dále ve vývoji. Kanadská společnost Research in Motion (RIM), která stojí za vývojem platformy BlackBerry vydává pouze nezbytné aktualizace. Další působení firmy se bude odvíjet na platformě Android, kde připravuje řadu mobilních telefonů.

Aktuálně nejprodávanější mobily s operačním systémem BlackBerry OS pak najdete v nákupním rádci Heureka, kde můžete ověřené e-shopy a jejich ceny mezi sebou vzájemně porovnat a vybrat ten nejvhodnější.

Vzájemně porovnejte základní vlastnosti, ale i důležité parametry smartphonů se systémem BlackBerry OS dostupných na trhu. Na webu MegaDuel.cz pak srovnáte všechny smartphony s BlackBerry. Mimo srovnání mobilů najdete na stránkách zároveň i užitečné odkazy na recenze a testy.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání mobilních telefonů

Témata / Mobily / BlackBerry / Rady a návody


Novější článek / Starší článek

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu