Blog o technice


 Apple odhalil iPhone 8 a 8 Plus, ale i mobil iPhone X s displejem přes celou čelní plochu
Apple odhalil iPhone 8 a 8 Plus, ale i mobil iPhone X s displejem přes celou čelní plochu

Nejnovější mobilní telefony Apple iPhone 8 a 8 Plus úzce navazují na loňské modely iPhone 7 a 7 Plus. Mezi hlavní rozdíly patří rychlejší procesor A11 Bionic, který obsahuje čtyři vysoce úsporná jádra a zároveň dva výkonné čipy o maximální frekvenci 2.5 GHz. Změnou prošla i zadní část smartphonu, kterou nyní tvoří kompletně skleněný povrch, který umožňuje bezdrátové nabíjení standardu Qi. Se speciálním napájecím adaptérem můžete zároveň u modelů iPhone 8 využít rychlonabíjení (za pouhých 30 minut nabijete... celý článek.


 Jaké modely mobilního telefonu iPhone pořídíte do 10 tisíc Kč?
Jaké modely mobilního telefonu iPhone pořídíte do 10 tisíc Kč?

Vzhledem k tomu, že Apple vyrábí kvalitní přístroje nejen po hardwarové i softwarové stránce, zastarávají tyto vyhledávané smartphony velmi pomalu a udržují si vysokou cenu i po letech od svého uvedení na trh. Pod poměrně magickou hranicí 10 tisíc korun aktuálně najdete v nabídce vybraných Apple prodejců modely iPhone 5S, iPhone SE nebo iPhone 6... celý článek.


 Apple představil výkonný iPad Pro s 10.5" Retina displejem
Apple představil výkonný iPad Pro s 10.5 palcovým Retina displejem

Nový iPad Pro zaujme velkým multidotykovým 10.5" Retina displejem s LED podsvícením o rozlišení 1668 × 2224 bodů (264 ppi), který je jako stvořený pro zábavu i vážnou práci. Větší displej zároveň umožňuje zobrazení plnohodnotné klávesnice i v režimu na výšku. U použitého displeje došlo zároveň k navýšení zobrazovací frekvence z 60 na 120 Hz. Díky poměrně malým rámečkům kolem displeje je nový model jen o málo větší než původní... celý článek.


 Vše, co víme o připravovaném mobilu Apple iPhone X
Vše, co víme o připravovaném mobilu Apple iPhone X

Soudě podle uniklých fotografií ochranných krytů, ale i výrobních forem ze května 2017, se předpokládá, že nový iPhone X bude mít i přes obří 5.8" displej pouze nepatrně větší tělo, než současný Apple iPhone 7. S ohledem na velikost úhlopříčky pomůže kompaktním rozměrům nový typ OLED displeje, který by měl sahat až k samotným okrajům ocelového rámu. Navíc na displeji už nejspíše nenajdete ikonické domovské tlačítko... celý článek.


 Proč vybrat mobilní telefon s operačním systémem Apple iOS
Proč vybrat mobilní telefon s operačním systémem Apple iOS

Apple iOS je vysoce pokročilý operační systém, který nabízí opravdu příjemně jednoduché a intuitivní ovládání. Z pohledu uživatele jde o konzistentní a velmi přívětivé rozhraní, které je snadno pochopitelné i pro začínající uživatele, kteří během chvíle pochopí jakým způsobem Apple celý systém iOS vymyslel. Mezi nevýhody ovšem patří možnost minimálního přizpůsobení celého systému pro individuální potřeby uživatele. Kromě změny pozadí nebo úpravy rozložení ikon aplikací a her vám systém nenabídne žádné... celý článek.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání spotřební elektroniky

Novější články / Starší články

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu