Blog o technice


 Proč vybrat mobilní telefon s operačním systémem Apple iOS

Hledáte pro sebe vhodný mobilní telefon a nejsou vám zcela jasné rozdíly mezi operačními systémy? Nevíte, co máte od kterého OS přesně očekávat? Z toho důvodu jsme připravili několik článků, kde vám jednoduše jednotlivé operační systémy Apple iOS, Android, Windows Mobile, Blackberry představíme. Po jejich přečtení budete přesně vědět, který OS je pro vás ten nejlepší.

Operační systém Apple iOS je primárně určený pro mobilní telefony Apple iPhone a tablety Apple iPad. Operační systém je tak plně optimalizován pro každé Apple zařízení. Výsledkem je spolehlivý a rychlý OS, který má minimální nároky na hardware, se kterými souvisí i menší energetická náročnost. Nejenže Apple iOS dokáže tedy udržet každé zařízení v náročném celodenním provozu na jedno nabití baterie, ale Apple zároveň velmi rychle reaguje na potřebné softwarové aktualizace, což se hodí u důležitých bezpečnostních vylepšení.

Proč vybrat mobilní telefon s operačním systémem Apple iOS

Oblíbené mobily na Heureka.cz | Nejprodávanější mobily na Alza.cz

Apple iOS je vysoce pokročilý operační systém, který nabízí opravdu příjemně jednoduché a intuitivní ovládání. Z pohledu uživatele jde o konzistentní a velmi přívětivé rozhraní, které je snadno pochopitelné i pro začínající uživatele, kteří během chvíle pochopí jakým způsobem Apple celý systém iOS vymyslel. Mezi nevýhody ovšem patří možnost minimálního přizpůsobení celého systému pro individuální potřeby uživatele. Kromě změny pozadí nebo úpravy rozložení ikon aplikací a her vám systém nenabídne žádné výraznější úpravy.

Uzavřenost celého operačního systému se projevuje i v prostředí App Store, kde jsou dostupné programy a hry nejen od Apple, ale i třetích stran. Nicméně vzhledem k nutnému schvalovacímu procesu všech nabízených aplikací ze strany Apple se do systému jednoduše nedostane žádný škodlivý program. Celý Apple iOS se tak řadí k nejbezpečnějším operačním systémům na telefony. Při každodenní práci tak můžete počítat s vysokou bezpečností.

Pro moderní operační systém Apple iOS je ke stažení celá řada důležitých a zajímavých programů nebo zábavných her. Všechny aplikace jsou k dispozici na portálu App Store společnosti Apple. Navíc můžete zakoupené aplikace napříč dalšími iOS produkty ve vaší domácnosti vzájemně zdarma sdílet.

Jednoduše mezi sebou vzájemně porovnejte aktuální paušální tarify českých mobilních operátorů, vyberte nejvýhodnější mobilní tarif pro volání, posílání SMS zpráv nebo data a využijte možnosti mobilního telefonu na maximum.

Historie operačního systému Apple iOS sahá až do roku 2007, kdy byl uveden první mobilní telefon Apple iPhone 2G. Systém iOS od počátku nabízí skvěle navržený způsob ovládaní s řadou intuitivních prvků pro práci i multimediální zábavu. Operační systém přitom zároveň udržuje vysokou mírou zabezpečení.

Aktuálně nejprodávanější mobilní telefony s operačním systémem Apple iOS najdete v nákupním rádci Heureka, kde můžete ověřené e-shopy a jejich ceny mezi sebou vzájemně porovnat a vybrat ten nejvhodnější.

Vzájemně porovnejte základní vlastnosti, ale i důležité parametry mobilních telefonů Apple iPhone s dalšími smartphony na trhu. Na webu MegaDuel.cz jednoduše srovnáte všechny telefony značky Apple. Mimo srovnání mobilů najdete na stránkách i užitečné odkazy na recenze a testy.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání mobilních telefonů

Témata / Mobily / Apple / Rady a návody


Novější článek / Starší článek

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu