Blog o technice


 Průvodce nákupem při výběru nového dotykového telefonu

Řada z nás si nedokáže svůj běžný den představit bez mobilního internetu v kapse a celodenní komunikace s mnoha přáteli na Facebooku, Twitteru nebo Instagramu. Někteří uživatelé zároveň také ocení chytrý telefon s dotykovým displejem pro jeho bohaté možnosti v oblasti multimediální zábavy. Otázkou však zůstává, jakým způsobem vybrat vhodný smartphone.

Před nákupem smartphonu s ideálním poměrem ceny a výkonu si musíte zvolit vhodnou platformu. Na trhu najdete řadu chytrých telefonů s rozdílnými systémy jako je Google Android, Apple iOS, Windows Mobile, Blackberry, které se od sebe výrazně odlišují v celé řadě faktorů. Nicméně mezi dominantní operační systémy v současné době patří pouze Google Android a konkurenční Apple iOS. Oba moderní systémy dokáží nabídnou dostatek zajímavých funkcí a bohatou nabídku zajímavých programů pro práci i multimediální zábavu. Zde pouze záleží na vašich osobních preferencích.

Průvodce nákupem při výběru nového dotykového telefonu

Oblíbené mobily na Heureka.cz | Nejprodávanější mobily na Alza.cz

V dalším kroku si musíte vybrat ideální velikost úhlopříčky displeje, se kterou zároveň souvisí i použité rozlišení. Je nutné si nejdříve uvědomit, že právě rozměry displeje a jeho vysoké rozlišení má zásadní vliv na výdrž baterie. Kromě toho takový displej vyžaduje adekvátní hardwarovou výbavu v podobě výkonného GPU a dostatečné paměti RAM. Jestliže zrovna nepožadujete to nejlepší na trhu (špičkový displej s Quad HD rozlišením), pak si u běžných úhlopříček bohatě vystačíte s displejem o Full HD rozlišení.

Při používání chytrého telefonu s dotykovým displejem vás dříve či později začne omezovat interní kapacita vestavěné paměti, kam se běžně ukládá samotný operační systém, instalované aplikace i vaše osobní data. V případě interní paměti výjimečně platí, že více je lépe. Situaci mohou dočasně vylepšit smartphony vybavené paměťovým slotem microSD karet, kam lze přesunout fotografie, hudbu a video (ne vždy tam lze přesunout i instalované aplikace).

Součástí moderního smartphonu je i přítomnost fotoaparátu pro každodenní použití. V dnešní době většina mobilů střední třídy nabízí dostatečně kvalitní fotoaparát, který je víc než jen obyčejný obrazový zápisník. Pamatujte si, že výrazně vysoké rozlišení nemusí být nutně zárukou kvalitní fotografie. Minimem je ovšem fotoaparát s autofokusem i LED přisvětlením. Nespornou výhodou je pak přítomnost optické nebo alespoň SW stabilizace obrazu.

Při nákupu smartphonu je standardem kompletní nabídka mobilního připojení. Je vhodné si pohlídat přítomnost nejnovější vysokorychlostní technologie LTE. Nejlevnější telefony nemusí být touto technologií vybaveny, nebo nepodporují všechna dostupná pásma / frekvence používané operátory v Evropě.

Jednoduše mezi sebou vzájemně porovnejte aktuální paušální tarify českých mobilních operátorů, vyberte nejvýhodnější mobilní tarif pro volání, posílání SMS zpráv nebo data a využijte možnosti mobilního telefonu na maximum.

Abyste při vašem nákupu smartphonu, zvláště u výkonnějších typů zbytečně nepřepláceli, můžete svoji pozornost zaměřit na dotykové telefony loňských modelů, které v té době patřili mezi vlajkové lodě, ale i dnes mohou stále co nabídnout v oblasti zpracování, bohatého výkonu nebo zajímavých funkcí.

Aktuálně nejprodávanější mobilní telefony s dotykovým displejem najdete v nákupním rádci Heureka, kde můžete ověřené e-shopy, ale i jejich ceny mezi sebou vzájemně porovnat a vybrat ten nejvhodnější.

Vzájemně porovnejte základní vlastnosti, ale i důležité parametry chytrých telefonů s dotykovým displejem s některým z dalších mobilů na trhu. Na MegaDuel.cz jednoduše srovnáte všechny běžně dostupné smartphony. Mimo srovnání mobilů najdete na webu zároveň odkazy na recenze i testy.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání mobilních telefonů

Témata / Mobily / Rady a návody


Novější článek / Starší článek

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu