Blog o technice


 Vybíráme telefon s operačním systémem Windows Mobile

Hledáte pro sebe vhodný mobilní telefon a nejsou vám zcela jasné rozdíly mezi operačními systémy? Nevíte, co máte od kterého OS přesně očekávat? Z toho důvodu jsme připravili několik článků, kde vám jednoduše jednotlivé operační systémy Windows Mobile, Android, Apple iOS, Blackberry představíme. Po jejich přečtení budete přesně vědět, který OS je pro vás ten nejlepší.

Windows Mobile se řadí mezi nejmladší operační systémy, který najdete předinstalovaný především na mobilních telefonech oblíbené značky Nokia, kterou v nedávné době převzala samotná společnost Microsoft. Jedná se o dokonale odladěný operační systém, který poměrně spolehlivě, ale zároveň i velmi rychle funguje na hardwarově slabších a levnějších smartphonech. S tím také souvisí i pozitivní vliv na spotřebu baterie, kdy chytré telefony s Windows Mobile nabízejí poměrně dobrou výdrž na jedno nabití.

Vybíráme telefon s operačním systémem Windows Mobile

Oblíbené mobily na Heureka.cz | Nejprodávanější mobily na Alza.cz

Operační systému Windows Mobile převzal to nejlepší z ostatních OS a nabízí uživatelsky snadno ovladatelné prostředí s příjemně minimalistickým vzhledem a jednotným rozhraním. Dominantním prvkem celého operačního systému je zejména hlavní plocha složená z živých dlaždic, kterou si můžete přizpůsobit zcela podle vlastních potřeb. Díky tomuto systému je obsluha relativně snadno pochopitelná i všem začátečníkům. Nicméně v oblasti dalšího přizpůsobení už systém nenabízí žádné další možnosti tak, jak je tomu u Androidu.

Nejslabším článkem operačního systému Windows Mobile je opravdu výrazně nedostatečná nabídka zajímavých, ale i důležitých aplikací. Jako relativně nový OS nedokáže v žádném případě konkurovat již zavedeným operačním systémům. Zejména pro uživatele, kteří přejdou na systém WM z jiných OS je to velmi citelná rána. Navíc nic nenahrává tomu, že se situace časem zlepší.

Vzhledem k tomu, že Microsoft prověřuje každou aplikaci, která je na Windows Store ke stažení, jedná se o vysoce bezpečný operační systém, který můžete bez obav spolehlivě používat v každodenním náročném provozu.

Jednoduše mezi sebou vzájemně porovnejte aktuální paušální tarify českých mobilních operátorů, vyberte nejvýhodnější mobilní tarif pro volání, posílání SMS zpráv nebo data a využijte možnosti mobilního telefonu na maximum.

Operační systém Windows Mobile známý i pod označením Windows Phone (WP) je vytvořen společností Microsoft. Operační systém můžete najít nejen na řadě mobilních telefonů, ale i oblíbených tabletů. Historie celého OS sahá do roku 2010, kdy byl uveden na trh. Microsoft v tomto OS zúročil zkušenosti z vývoje Windows CE, které byli zaměřeny na kapesní počítače (PDA).

Aktuálně nejprodávanější mobily s operačním systémem Windows Phone pak najdete v nákupním rádci Heureka, kde můžete ověřené e-shopy a jejich ceny mezi sebou vzájemně porovnat a vybrat ten nejvhodnější.

Vzájemně porovnejte základní vlastnosti, ale i důležité parametry mobilních telefonů se systémem Windows Mobile dostupných na trhu. Na stránkách MegaDuel.cz pak srovnáte všechny smartphony s Windows Phone. Mimo srovnání mobilů najdete na webu také užitečné odkazy na recenze a testy.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání mobilních telefonů

Témata / Mobily / Windows Mobile / Rady a návody


Novější článek / Starší článek

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu