Blog o technice


 Jaké výhody nabízí operační systém Google Android určený pro chytré mobilní telefony?

Hledáte pro sebe vhodný mobilní telefon a nejsou vám zcela jasné rozdíly mezi operačními systémy? Nevíte, co máte od kterého OS přesně očekávat? Z toho důvodu jsme připravili několik článků, kde vám jednoduše jednotlivé operační systémy Android, Apple iOS, Windows Mobile, Blackberry představíme. Po jejich přečtení budete přesně vědět, který OS je pro vás ten nejlepší.

Smartphony s operačním systém Google Android mají jednoznačně nejvyšší zastoupení mezi chytrými telefony. Tento moderní operační systém najdete běžně nainstalovaný na mobilních telefonech i tabletech celé řady rozmanitých výrobců. Z toho důvodu ovšem nemůžete počítat s dokonalou optimalizací pro jednotlivé typy zařízení (zde záleží na výrobcích telefonů). Systém se zároveň vyznačuje i relativně vyšší hardwarovou a energetickou náročností, ale také nižší kompatibilitou u starších zařízení. Nicméně od verze Androidu 5 a výše jde o vysoce stabilní, ale i pokročilý OS s řadou opravdu pokročilých funkcí.

Jaké výhody nabízí operační systém Google Android určený pro chytré mobilní telefony?

Oblíbené mobily na Heureka.cz | Nejprodávanější mobily na Alza.cz

Oblíbenost operačního systému Google Android pramení také z vysoké míry individuálního přizpůsobení celého uživatelského prostředí. Řada výrobců mobilních telefonů nabízí i zcela vlastní grafické styly, kterými své smartphony specifickým způsobem přizpůsobují. Ne vždy ovšem dokáží všichni výrobci telefonů dokonale odladit tyto grafické nadstavby z pohledu konzistentního vzhledu či optimální rychlosti. Řešením může být instalace čistého Androidu bez zbytečných aplikací či rozporuplných vylepšení.

Mezi největší přednosti operačního systému Google Android patří opravdu bohata nabídka rozmanitých her a programů, které jsou všem uživatelům k dispozici. Díky široké otevřenosti celého OS může kdokoliv nabízet ke stažení svoji aplikaci v oficiálním obchodě Google Play. Na druhou stranu je otevřenost operačního systému včetně možnosti instalovat aplikace z alternativních zdrojů i cestou k jeho zranitelnosti. Všichni uživatelé tak musí zodpovědně myslet na vlastní zabezpečení a zodpovědné používání chytrého telefonu.

Součástí operačního systému Google Android je zároveň celá řada kvalitních služeb společnosti Google. Výhodou je i podpora mnoha rozmanitých zařízení díky funkci USB OTG (externí úložiště, USB flash disky, periferie...).

Jednoduše mezi sebou vzájemně porovnejte aktuální paušální tarify českých mobilních operátorů, vyberte nejvýhodnější mobilní tarif pro volání, posílání SMS zpráv nebo data a využijte možnosti mobilního telefonu na maximum.

Operační systém Google Android byl poprvé veřejně uveden v roce 2008 v mobilním telefonu značky HTC. Architektura operačního systému je postavena na jádře Linuxu, ze kterého zároveň využívá řadu vlastností. V současné době jde o nejrozšířenější OS na mobilní platformy a nově se prosazuje i na dalších zařízeních jako jsou např. chytré televizory a další spotřební elektronika.

Aktuálně nejprodávanější mobily s operačním systémem Google Android pak najdete v nákupním rádci Heureka, kde můžete ověřené e-shopy a jejich ceny mezi sebou vzájemně porovnat a vybrat ten nejvhodnější.

Vzájemně porovnejte základní vlastnosti, ale i důležité parametry mobilních telefonů se systémem Google Android dostupných na trhu. Na stránkách MegaDuel.cz pak srovnáte všechny smartphony s Google Android. Mimo srovnání mobilů najdete na webu také užitečné odkazy na recenze a testy.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání mobilních telefonů

Témata / Mobily / Android / Rady a návody


Novější článek / Starší článek

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu