Blog o technice


 Zkraje příštího roku si zahrajete na retro počítači The C64 Mini

Nabídka oblíbených retro konzolí se neustále rozšiřuje, zkraje příštího roku si zahrajete na retro počítači C64 Mini. Vedle již vydaných retro konzolí od značky Nintendo NES a SNES se tak dočkáte i jednoho z nejprodávanějších domácích počítačů v podobě Commodore 64. Od roku 1982 se těchto 8bitových počítačů vyrobilo přes 20 milionů kusů, společně s řadou zajímavých a legendárních her.

Na začátku roku 2018 se fanouškové dočkají zmenšené verze oblíbeného domácího počítače Commodore 64. Po více než 35 letech si můžete k HDMI televizoru připojit inovovanou The C64 Mini s klasickým joystickem a zahrát si 64 jedinečných her, u kterých můžete zároveň počítat s podporou ukládání u rozehraných pozic. Samotná retro konzole / počítač je vybaven USB rozhraním pro připojení externí klávesnice nebo druhého gamepadu pro hraní dvou hráčů. Otázkou zůstává, zda bude možné použít flash disk pro dohrání dalších her a vytvořit z The C64 Mini plnohodnotný počítač.

Zkraje příštího roku si zahrajete na retro počítači The C64 Mini

Porovnat ceny na Heureka.cz | Koupit na Alza.cz

Při hraní vestavěných her v retro počítači The C64 Mini si můžete snadno aktivovat některý z nabízených grafických filtrů (sharp, CRT emulace, scanline, pixel perfect) a vylepšit původní obraz. Dostupná nabídka licencovaných C64 her nabízí legendární herní tituly, mezi které např. patří Cybernoid: The Fighting Machine, Cybernoid II: The Revenge, Highway Encounter, Nebulus, Impossible Mission, Impossible Mission II, Armalyte: Competition Edition, Robin of the Wood, Speedball 2: Brutal Deluxe, Monty on the Run, Deflektor, Paradroid, Alleykat, California Games, Hawkeye, Hysteria, Anarchy a mnohé další tituly.

Vybrané hry pro retro počítač The C64 Mini

Cena retro počítače The C64 Mini včetně joysticku, HDMI kabelu a balíčku 64 her je stanovena na 80 eur. Předběžná cena a dostupnost v ČR není prozatím známá. Bližší informace o projektu The C64 Mini najdete na webu výrobce.

Domácí počítač Commodore 64 (VIC20) byl poprvé představen na Consumer Electronics Show (CES) v roce 1982. O čtyři roky později se Commodore 64 dočkal mírné inovace v podobě modelu C64 II. Samotný počítač se pro velký úspěch přestal vyrábět až neuvěřitelných 10 let po svém vzniku. Po HW stránce nejvíce zaujal 3-hlasým reálným synthesitérovým zvukovým čipem SID 6581.

Nezapomeňte vzájemně porovnat základní vlastnosti a důležité parametry oblíbených retro herních systémů s dalšími retro herními konzolemi na našem trhu. Na stránkách MegaDuel mezi sebou jednoduše srovnáte herní konzole, handheldy i nové systémy pro virtuální a rozšířenou realitu.

Hledáte dárek pro blízké? Využijte rady, tipy nebo nápady a vyberte ideální dárek pro ženy, originální dárek pro může nebo oblíbený dárek pro děti.

Srovnání herních konzolí

Témata / Konzole / Počítače / Retro


Novější článek / Starší článek

Copyright 2012 - MegaDuel.cz, Všechna práva vyhrazena / O blogu